سه شنبه ۰۱ خرداد ۰۳

نحوه نشستن روی صندلی اداری

دكوراسيون اداري، پارتيشن اداري، منزل، آشپزخانه و ...

نحوه نشستن روی صندلی اداری

۳۵ بازديد

در زندگی مدرن امروز بسیاری از ما در محل کارمان ساعات زیادی را مشغول کار در پشت میز و به طبع نشسته بر روی صندلی هستیم. این نشستن‌های طولانی مدت اگر همراه با نکات اصولی نحوه نشستن روی صندلی همراه نباشد، می‌تواند خطرات بسیار جدی برای سلامت بدن داشته باشد. برای خرید صندلی اداری استاندارد می توانید وارد سایت مکعب شوید.

نحوه نشستن روی صندلی اداری

هر چقدر هم که یک صندلی استاندارد و مناسب باشد، طرز صحیح نشستن روی صندلی بسیار مهم است. به همین دلیل بعضی از متخصصان ارگونومی یا بهداشت کار با حضور در اداره‌ها، کارگاه‌ها، کارخانه‌ها و … طرز صحیح نشستن روی صندلی و کار کردن کارمند، کارگر و سایر افراد را روی صندلی به آنها آموزش می‌دهند تا فرد دچار عوارض کار طولانی مدت روی صندلی نشود.

وضعیت کمر و گردن در نحوه صحیح نشستن روی صندلی

بهتر است به نحوی روی صندلی بنشینید که بتوانید به راحتی به پشتی صندلی تکیه بدهید. در این حالت مقداری از فشار وزن به جای وارد شدن به عضلات ضعیف کمر به پشتی صندلی وارد می‌شود.

برای پرهیز از گردن درد، بهترین راهکار، قرار گرفتن مناسب مانیتور است. اگر مانیتور بیش از اندازه پایین باشد، باید برای دیدن آن خم شده و یا روی صندلی خود لم بدهید. با این نحوه نشستن روی صندلی اداری فشار بیشتری بر مهره‌های دیسک وارد می‌آورید که این امر می‌تواند باعث آسیب‌های جدی شود. برای رفع ابن مشکل می توان زیر پایه مانیتور وسیله ای جهت بالا آرودن سطح مانیتور قرارداد.

نحوه قرارگیری پاها در  پشت میز کامپیوتر

سعی کنید طوری بنشینید که کف پاهایتان روی زمین قرار بگیرد و زانوها فقط مقداری از سطح لگن بالاتر باشند. اگر زانوها بالاتر از حد معمول باشند به زانوها و لگن فشار وارد شده و باعث ایجاد خم شدگی زانو می‌شود. زیرا مفصل زانو ساعت‌های زیادی به طور خمیده قرار داشته و بعد از مدتی دچار محدودیت حرکتی می‌شود.

در نتیجه فرد دیگر قادر نیست پاهایش را صاف کند. در عارضه خم شدگی زانو عضله پشت پا از حالت طبیعی خود خارج شده و کوتاه می‌شود، به همین دلیل وقتی زانو خم است فرد انرژی زیادی را هنگام راه رفتن مصرف می‌کند.

دوم اینکه وقتی زانوها در حالت خم شدگی هستند، عضله چهارسر، عضله بسیار مهمی که نقش حمایتی برای مفصل زانو دارد، فعالیت طبیعی خود را از دست داده، به مرور زمان تحلیل می‌رود و ضعیف می‌شود.

با ضعیف شدن این عضله دردهای زانو، ساییدگی کشکک و این دست مشکلات ایجاد می‌شود.

اگر بتوان محدودیت حرکتی ایجاد شده را به نوعی با فیزیوتراپی، ورزش و تحرک از بین برد سلامت زانوها دوباره برمی‌گردد.

قرارگیری دست‌ها و شانه هنگام نشستن در صندلی کامپیوتر

زمانی که با کامپیوتر کار می‌کنید، بر روی دست‌ها فشار فراوانی وارد می‌شود. عدم قرار گرفتن درست دست‌ها می‌تواند به درد آنها بیانجامد.

کیبورد و موس کامپیوتر باید در راستای شانه‌ها و بازوهایتان قرار بگیرند .مچ دست‌ها نیز باید صاف باشد و به طرفین خم نشده باشد. دست‌ها باید در راستای بازو در در زاویه ۹۰ درجه و آزادانه روی میز قرار گرفته باشند.

استراحت چشم‌ها هنگام کار با کامپیوتر

برای استراحت کوتاه مدت، روی صندلی نشسته، چشم‌ها را ببندید و آرام باشید.

زمانی که چشم‌هایتان را می‌گشایید، صفحه مانیتور باید درست در مقابل شما قرار گرفته باشد. اگر لازم است از تکیه گاهی برای جابجایی مانیتور استفاده کنید تا درست در مقابل چشمانتان قرار گیرد. با این کار فشار کمتری را به گردن وارد خواهید آورد.

موقعیت مانیتور کامپیوتر خود را مجددا تغییر دهید. پزشکان بر این باورند که بهتر است مانیتور درست در مقابل چشمتان و در فاصله ۵۰ سانتیمتری چشم قرار گیرد.

ورزش چشم را فراموش نکنید. هر ساعت حداقل ۲۰ ثانیه به خارج از صفحه مانیتور نگاه کنید. این کار می‌تواند ساده‌ترین ورزش برای چشم‌هایتان باشد.

وضعیت استاندارد نور در محیط کار

از تابش نور به صفحه مانیتور پرهیز به عمل آورید. اگر میز کارتان در نزدیکی پنجره است و روی آن نور می‌تابد، پرده‌ها را بکشید. لازم است که همواره میزان نوری را که به صفحه مانیتورتان می‌تابد را تحت کنترل داشته باشید.

تنظیم استاندارد صندلی کامپیوتر

نکته ضروری دیگر، تنظیم صندلی است که بر روی آن می‌نشینید. پاها نباید آویزان باشند و زانوها نیز نباید به لبه میزی که پشت آن نشسته‌اید برخورد داشته باشد.

صندلی خود را طوری تنظیم کنید که پاهایتان در زاویه بیشتر از ۹۰ درجه قرار نگیرد. می‌توانید از یک چارپایه نیز در زیر پاهای خود استفاده کنید.

ویژگی‌های صندلی اداری استاندارد

قابل توجه است که شما هرچقدر نحوه نشستن روی صندلی را به درستی رعایت کنید، نمی‌توان از اهمیت نوع صندلی اداری مورد استفاده چشم‌پوشی کنید، و ویژگی‌های خاصی هستند که باید در ساخت صندلی‌های استاندارد به آنها توجه کرد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.